Helhet

Vad är egentlig framgång?
Handlar det om att bli rik och tjäna en massa pengar?
Handlar det om att vinna en massa kunskap?
Handlar det om ett liv i lycka?

Antar att alla tre innefattar framgång i en till en viss del.

Men hur uppnår man detta?
Tja det finns många vägar till rikedom, många sätt att ny kunskap och väldigt många sätt att finna lycka.
En människa som nu uppnått detta har sällan gjort det ensam, för hur kan du bli rik utan att samspela med andra, hur kan du nå kunskap utan att någon visar dig den och hur kan du nå lycka på egen hand? Utan varken sällskap elelr kärlek.

Vi människor lever i en symbios med varandra liksom hela våran värld, hela vårt universum lever i symbios med allt som universum innefattar. Allt är essentiellt för att liv ska kunna bestå.

Människan som tagit ett jätte steg från naturen och försöker leva utanför symbiosen med naturen runt omkring försöker klara sig på egen hand, något som är ohållbart för vi klarar oss inte själva, lika lite som vi klarar oss utan andra medmänniskor, vi behöver varandra.

Tänk på det där med att ta och ge? Vad skulle du få mest av? Att ta eller att ge?
Du tar något, någon sak kanske en helt ny TV, du blir jätte nöjd med din splitter nya TV med bra bild och allt det där, men vart finns känslan i det? Var finns kärleken till TVn?
Du ger någon något, kan  vara en enkel sak, något du lagt ner mycket tid eller pengar. Något du ger bort utan välvilja och av kärlek. Hur känner du då när du gett bort detta ting? Förhoppningsvis glädje, för du har gett detta ting en känsla, ett minne något som både du och den som får denna sak förhoppningsvis kommer ihåg och uppskattar. Känslan som uppstår då kan kännas otrolig, som en genomborrande lycka. Jag tror att det är den känslan som håller oss människor samman, den känslan som man skulle kunna kalla gud.

Men det handlar inte bara om oss människor, symbiosen handlar inte bara om oss även om vi ofta vill tro det.
Vi är alla del av något större, vi är del av ett gigantiskt universum. Närmast oss har vi djur och natur som vi allt för ofta glömmer bort. Vi lever i symbios med dessa en för tillfället oerhört orättvis symbios där vi tar och naturen ger. Det är dags för en förändring där vi kan leva på lika förhållanden. Jag tror att vi människor endast skulle må bra av detta. Vi har den teknologiska möjligheten att leva ett liv helt på förnyelsebar energi, helt utan att bara ta av jordens resurser, det handlar bara om att ta sig dit, att kämpa oss hela vägen dit.

Vi måste stanna upp och försöka förstå att vi alla är en.




I belive that the unarmed truth and unconditional love will have the final word in reality
Martin Luther King


Kommentarer
Postat av: Nadim

Bra skrivet, min vän! :)

Postat av: Kolbjörn

شكرا لكم شكرا لكم

2010-12-05 @ 19:33:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0